Снимка pexels.comИталия броят на мамините синчета“ расте неудържимо и през 2017

...
Снимка pexels.comИталия броят на мамините синчета“ расте неудържимо и през 2017
Коментари Харесай

Бум на мамини синчета в Италия! Искат високоплатена работа, безметежно живуркане, а за жена и деца се сещат чак след 35 години

Снимка pexels.com

Италия броят на „ мамините синчета “ пораства неудържимо и през 2017 година бележи същински „ взрив “ – заключиха най-тиражираните вестници на Апенините „ Кориере каузи сера “ и „ Република “ в мнения на данните, оповестени от Статистическата работа на Европейския съюз /ЕВРОСТАТ/, написа " Монитор ".

Изводът на всекидневниците е напълно законосъобразен, защото с подред авторитетната институция през предходната година под един покрив с мама и тате са живели 66,4% от италианците на възраст сред 18 и 34 години или с съвсем две на 100 повече от предходната 2016 година Докато междинната за 28-те страни от Европейски Съюз цифра на индикатора е 50%, като по него пред Италия са единствено Хърватска, Малта и Гърция.

Разбира се, категорията „ мамини синчета “ не включва единствено млади мъже, само че и млади дами, които избират да си живуркат с родителите вместо да провеждат бита си независимо и без значение. В интерес на истината обаче на Апенините „ мамините синчета “ бият „ мамините дъщери “ с съвсем 13 пункта – първите са 72,7% от всички представители на мощния пол на възраст сред 18 и 34 години, до момента в който вторите са 59,8% от нежния пол в същата възрастова група. Освен това младите мъже се овъртат от ден на ден и повече към полите на мама – броят им единствено за година е повишен с към два пункта, до момента в който този на младите дами е останал в проценти съвсем същия като преди.

Що се отнася до аргументите, които карат младежите да остават да живеят с родителите си, медиите сочат преди всичко огромната безработица измежду тях и неналичието на материална сигурност. От друга страна обаче социолозите считат, че капризни от малкия екран, мъжете и дамите на възраст сред 18 и 34 години, не желаят да рискуват като родителите си и не се впускат елементарно в предприемачески инициативи. И от ден на ден и повече търсят сигурна държавна или наемна работа, която да не е доста високо платена, само че да им обезпечава безметежно живуркане в стеснен другарски кръг. По взможност даже без семейство и деца – неща, за които италианците към този момент май се сещат чак след 35 година!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР